Did British soldiers plunder Amphipolis Tomb in 1916?

Unknown | 22.9.14 |


Did British soldiers plunder Amphipolis Tomb in 1916?
"The King's Shropshire Light Infantry (KSLI), a regiment of the British Army formed in 1881, was posted to Thessalonika in Greece in 1915 at the request of the Greek Prime Minister and spent nearly three years fighting the Bulgarians in Macedonia. For the most part, they were based on the Struma front between Lake Doiran and Amphipolis, where they constructed trenches and dugouts and fought numerous skirmishes. However, it seems the battalion did more than just fighting, as photographs have emerged showing evidence of the soldiers entering the famous tomb at Amphipolis, as well as proudly showing off human remains found at the site..."



Προφανώς, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο τάφος των παρακάτω ασπρόμαυρων φωτογραφιών πρόκειται για το μνημείο που ανασκάπτει η Κ.Περιστέρη, σήμερα!






Μόνο που σφάλλουν, αφού ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ. 

Στην πραγματικότητα, καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει με το σημερινό μνημείο, πλην όμως μας ενημερώνει με σαφήνεια για τις πλιατσικολογικές απόπειρες των απογόνων του Έλγιν, αποτυπώνοντας μεγαλειωδώς τη λαϊκή ρήση "πρώτα το χούι και μετά η ψυχή..."

Έτσι, αν παρατηρήσει κανείς τις λεπτομέρειες, θα το διαπιστώσει χωρίς δυσκολία, αλλά μάλλον οι συντάκτες του σχετικού άρθρου δεν έκαναν τον κόπο... Π.χ. ο διαφραγματικός τοίχος, στο σημερινό μνημείο, δεν σφραγίζει το τόξο του θόλου (αφού εκεί βρίσκονται οι σφίγγες), αλλά προηγείται του θόλου έμπροσθέν του, σε αντίθεση με αυτού των ασπρόμαυρων φωτογραφιών, κ.ο.κ.

Επίσης, η έρευνά μας δεν κατάφερε να βρει την ακριβή προέλευση των δύο πρώτων φωτογραφιών, γεγονός που ερμηνεύεται ως απόπειρα διαδικτυακού τρολαρίσματος ή εσκεμμένης παραπλάνησης. Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τις φωτογραφίες (προερχόμενες δήθεν από άλλη ιστοσελίδα που δεν υφίσταται), σπεύδει να προδιαθέσει τους αναγνώστες τόσο με τον τίτλο του άρθρου της, όσο και με συνδέσμους που δεν αποδεικνύουν τίποτε παραπάνω από τα ήδη γνωστά: πως η τρίτη ασπρόμαυρη φωτογραφία ουδεμία σχέση έχει με τις προηγούμενες δύο.

Πηγές:

ΘΕΜΑ:

Σημαντική υπενθύμιση:
Τα δημοσιευμένα άρθρα ενδέχεται να έχουν υποστεί τροποποίηση της αρχικής πηγαίας τους μορφής, γεγονός που αποσκοπεί στην -κατά το δυνατόν- πληρέστερη, έγκυρη, λεπτομερή και αντικειμενική καταγραφή των στοιχείων.